Середа, 22 Травня, 2024

Google повідомив, що буде видаляти фото та пошту користувачів без їхнього дозволу

Google розіслав користувачам своїх сервісів листи з попередженням про те, що потрібно користуватися своїми профілями. Інакше компанія запускає лічильник, після завершення якого фото, пошта та інші дані будуть видалені. У користувачів не запитуватимуть дозволу на видалення, хоча їх заздалегідь попередять. Сам акаунт при цьому буде збережений.

Нові правила Google починають діяти з червня 2021 року. Вони стосуються хмарного сховища Drive, поштового сервісу Gmail та фотохостингу Photos. Наприклад, хтось може використовувати Drive як резервне сховище для своїх важливих даних, наприклад, архіву з фотографіями та робочими документами.

Загроза видалення контенту з’явиться над тими користувачами, які не користуються своїм акаунтом протягом двох років. Також за новими правилами Google зможе видалити дані, якщо користувач перевищує ліміт доступного в акаунті обсягу протягом двох років.

Google пропонує убезпечити дані оформленням передплати на сервіс Google One. При цьому важливо, щоб обсяг збережених даних не перевищував ліміт вибраного тарифу.

За три місяці до моменту видалення даних Google надішле на електронну пошту листа з попередженням.

Євген
Євген
Євген пише для TechToday з 2012 року. Інженер за освітою. Захоплюється реставрацією старих автомобілів.

Vodafone

Залишайтеся з нами

10,052Фанитак
1,445Послідовникислідувати
105Абонентипідписуватися