Gmail дозволив міняти пароль на телефоні Android

Апдейт мобільного додатка Gmail також приносить оновлення свайпів

До недавнього часу змінити пароль через вбудований поштовий клієнт Android Gmail було неможливо. Останнє оновлення версії 7.8 мобільного поштового клієнта Google змінило таку політику. Тепер можна змінювати інформацію акаунту Google Account безпосередньо з додатка.

Gmail

Нова можливість дозволяє в поштовому клієнті редагувати пароль, інформацію профілю, налаштування приватності та безпеки та інші опції. Для цього необхідно зайти в налаштування додатка та перейти в розділ «Мій акаунт». Раніше ці опції були доступні лише в клієнті поштовика для ПК.

Апдейт мобільного додатка Gmail також приносить оновлення свайпів. Наприклад, під час свайпу до архіву або на видалення з’явиться опція відміни такої дії.

До речі, хоча Google обіцяла не читати листи користувачів Gmail, вона продовжить це робити. Через місяць після гучної заяви про припинення аналізу листів юристи компанії склали документ, у якому зазначається, що повідомлення не будуть скануватися протягом трьох років. Після закінчення цього терміну все почнеться знову. Нове рішення з умовами уже отримало попереднє схвалення федерального суду США. У ньому також йдеться про те, що сканування листів не припиняється. Однак листи аналізуватимуть не для таргетованої реклами, а для виявлення фішингу, спаму тощо.

У червні 2017 року пошуковий гігант пообіцяв цього не робити. На тому, щоб припинити сканувати листи користувачів, наполягла віце-президент Google Cloud Дайана Грін. Джерелом персоніфікованої реклами в інтерфейсі Gmail будуть слугувати інші сервіси, де зареєстрований користувач Gmail, наприклад, YouTube.

У 2015 році компанія говорила, що сканує повідомлення своїх користувачів з метою реклами для того, щоб «вести справи у звичайному порядку». Однак торік суд відмовив Google у такій практиці. Проте закон має лазівку: він забороняє сканувати вхідні листи. Тим не менш, аналізувати вміст поштової скриньки з уже отриманими повідомленнями не заборонено. Саме із цією процедурою погоджуються користувачі, реєструючись у Gmail.