Четвер, 25 Квітня, 2024

Кращі ігри для iOS 2014 року

Як і Android, iOS має багато гарних ігор, як платних, так і безоплатних. Про кращі з них розповімо далі.

World of Tanks Blitz

Вихід мобільної версії World of Tanks викликав справжній фурор серед фанатів. І хвалити гру є за що: зручне керування, гарна графіка та захопливі баталії – це характеристики не тільки мобільної версії, а і гри загалом. Тож не дивно, що багато «танкістів» пересіли з-за ПК на планшети, адже тоді грати можна всюди, де є Wi-Fi. Гра безплатна, але щоб грати на високих рівнях, потрібно купляти ігрове золото і робити за нього апгрейди. Деякі користувачі скаржаться, що це золото для iOS-версії коштує значно дорожче, ніж на Android та ПК.

Monument Valley

Одна з найбільш оригінальних мобільних ігор минулого року. У Monument Valley треба, що називається, будувати ілюзорні повітряні замки, щоб врятувати принцесу з пастки. Гра удостоїлася нагороди від Apple за кращий дизайн, а також маси схвальних відгуків користувачів. Коштує ця забавка всього $3,99.

FTL: Faster Than Light

Доволі оригінальна гра, що являє собою поєднання космічного симулятора з покроковою стратегією. У FTL: Faster Than Light вам треба прокачувати свій корабель, досліджувати всесвіт та воювати з його вороже налаштованими мешканцями. Кожного разу, починаючи нову гру, ви отримуєте випадково згенерований всесвіт, тож набриднути ця забавка зможе вам не скоро. Але за цю розвагу вам доведеться викласти $9,99.

2048

Жанр головоломок дуже популярний на мобільних пристроях. Однією з найкращих на iOS в минулому році була гра з простенькою назвою 2048. У ній потрібно на ігровому полі розміром 16х16 клітинок з маленьких парних чисел поступово скласти 2048 шляхом їхнього додавання. Така простенька, здавалося б, гра виявилась дуже популярною. По-перше, не все так просто, як здається, по-друге – це гарне тренування для мозку. Ще один курйоз – розробник написав гру мимохідь, освоюючи програмування, і більше цим займатись не збирається. Але не біда: уже зараз є купа клонів з розширеними можливостями.

Phases

Усі звикли до того, що складні ігри – це прерогатива комп’ютерів, а на мобільних девайсах є в основному таймкілери, що не потребують особливого напруження. Деякі ігри все ж спростовують це, одна з останніх – Phases. У ній треба просто проводити стрибку кульку через перешкоди. Здавалося б, що тут складного? Але для того, що проходити рівні, потрібна неабияка вивіреність рухів, філігранність маневрів та уважне слідкування за часом. До того ж чекпоінти розташовані доволі невдало для гравця – трапляються дуже складні відрізки, на яких їх немає, тож проходити доводиться без збереження прогресу. Спробуйте!

Інтерстелар

Ігри за фільмами рідко коли бувають вдалими, як виняток можна назвати лише декілька тайтлів. Один з них – мобільна гра Інтерстелар. З фільмом, правда, її споріднює лише назва, дизайн зоряного корабля, ну і тематика, звісно. Насправді, вона більше нагадує симулятор космічних польотів та конструктор. Спочатку тут можна створювати власні зоряні системи, задаючи параметри планет та зірок, а потім виконувати різноманітні завдання, літаючи по галактиці. До того ж враховувати в польотах треба багато факторів, ті ж фізичні закони (хоч і в дещо примітивному вигляді). Тож запасайтесь часом: це не просто таймкілер, а повноцінна і дуже цікава гра, яка може, що називається, затягнути.

Angry Birds Transformers

Якщо на Android ми відзначали Angry Birds Еріс, то на iOS виділимо ще одну гру франшизи – Transformers (хоча обидві вони доступні на обох платформах). Тут розробники не стали відходити від канону – пташкам треба знищувати конструкції зі свинками. Правда, тепер вони перетворились на бойових роботів-трансформерів, що дуже нагадують героїв однойменного фільму, а замість того, щоб кидати їх у свиней, треба бігати та стріляти. Гра дуже динамічна, захоплива і, незважаючи на короткі рівні, доволі напружена. Must have для всіх фанатів злих пташок і не тільки.

The Banner Saga

Тактична RPG, на яку розробник збирав гроші через Kickstarter, цілком виправдала очікування спонсорів. The Banner Saga має цікавий сюжет на тему вікінгів, гарну графіку та сбалансований ігровий процес. Навіть саундтрек –і той виділяється проникливістю і граним виконанням музики. Тож недарма вона має велику кількість схвальних відгуків, а багато експертів називають її однією з найкращих в жанрі на мобільних пристроях. Щоб переконатися в цьому, вам доведеться викласти $9,99.

MARVEL битва чемпіонів

Хто сильніше, Росомаха чи Халк? Капітан Америка чи Людина-Павук? Відповіді на ці запитання можна знайти у «Битві чемпіонів». У цій грі зібрані майже всі марвелівські герої (як позитивні, так і негативні), що мають хоч якісь надприродні здібності. Ну а далі все просто: файтинг є файтинг. Керуйте своїм персонажем, використовуйте його унікальні можливості та перемагайте суперників. Але одразу скажемо, що зробити це, особливо на перших порах, доволі складно.

NBA 2K15

Один з кращих спортивних симуляторів минулого року на мобільних платформах присвячений баскетболу. У NBA 2K15 не тільки чудова графіка та фізика гри. У ній є і сюжетна складова. Ви можете створити свого персонажа (редактор аватара дуже просунутий) і провести його через всю кар’єру – від глухого запасу до Золотого персня турніру. Для того щоб досягти вершини американського баскетбольного чемпіонату, доведеться заплатити $7,99.

попередня стаття
наступна стаття