Як на iPhone та iPad заблокувати паролем доступ до певних додатків

Один із способів заблокувати доступ до додатків - за таймером у програмі «Годинник».

Якщо ви комусь передаєте свій смартфон чи планшет, випадково залишите його розблокованим чи просто не використовуєте пароль екрана блокування, будь-хто може почати відкривати та використовувати ваші програми. Деякі додатки для iOS і iPadOS дають можливість заблокувати їх інддивідуально з Face ID, Touch ID або паролем, наприклад, Messenger, Outlook, Signal і WhatsApp. Для інших програм потрібно буде використовувати ярлики.

Один із способів заблокувати доступ до додатків – за таймером у програмі «Годинник». Зазвичай після завершення таймера вимикається звук. Однак можна налаштувати таймер на припинення відтворення аудіо і коли таймер закінчиться, відтворення музики, подкастів чи іншого аудіофайлу припиниться, а гаджет перейде на екран блокування.

Навіть краще, він все одно перейде на екран блокування навіть якщо аудіо не відтворюється. На заблокованому екрані потрібно повторно автентифікуватися за допомогою Face ID, Touch ID або пароля.

Щоб iPhone або iPad припинив відтворення аудіо після завершення таймера, відкрийте програму «Годинник», торкніться «Коли таймер закінчується» для «Таймера», виберіть «Зупинити відтворення» та натисніть «Установити».

Тепер, щоб використовувати таймер як блокування програми, перейдіть на вкладку «Автоматизація» в програмі «Ярлики» та запустіть нову персональну автоматизацію. У списку тригерів виберіть «Програма».

Щоб налаштувати тригер, торкніться «Вибрати» та виберіть програму або кілька програм, які потрібно заблокувати по таймеру. Потім переконайтеся, що позначено «Відкрито» і натисніть «Далі».

У редакторі натисніть «Додати дію» або рядок пошуку, а потім знайдіть і виберіть дію «Установити таймер». У полі нової дії встановіть значення «1» і змініть «хвилини» на «секунди». Потім натисніть «Далі».

Використання найкоротшого можливого часу змусить автоматизацію запуститися негайно, перемістивши людину, яка відкриває програму, на екран блокування.

Вимкніть перемикач «Запитувати перед запуском» і торкніться «Не запитувати», коли з’явиться повідомлення про підтвердження. Щоб завершити, натисніть «Готово».

Автоматика налаштована. Тепер коли хтось намагаєтеся відкрити програму зі списку автоматизації, iPhone або iPad автоматично перейде на екран блокування та заблокується через одну секунду. Щоб скористатися програмою, закрийте заблокований екран, пройдіть повторну автентифікацію за допомогою Face ID, Touch ID або свого пароля, і ви повернетеся в програму.

Застереження:

  • Доведеться вийти з екрана блокування та повторно автентифікуватися кожного разу, коли ви хочете відкрити пов’язану програму.
  • Однієї секунди все ще достатньо, щоб хтось побачив у програмі щось, чого не мав би бачити, але це залежить від програми.

Кожен, хто знайомий із ярликами, може вимкнути цю автоматизацію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Коментуйте, будь-ласка!
Будь ласка введіть ваше ім'я